Taaltrainingen

Wilt u uw zakelijk Engels, Duits of Frans verbeteren? Wij geven al  meer dan 30 jaar taaltrainingen aan medewerkers van bedrijven in het hele land. Van zakelijk Engels, Frans en Duits en Nederlands als tweede taal (Nt2) tot Nederlands voor Nederlanders (schrijven, spelling en grammatica). Deze laatste cursus is zeer geschikt voor reeds gevorderden op B2 of C1 niveau, die in Nederland zijn opgegroeid zijn maar van oorsprong een andere taal spreken en beter Nederlands willen leren spreken en schrijven of voor Nederlanders die de nieuwe spellingsregels nog niet goed beheersen en /of moeite hebben met d's en t's . Sinds januari 2017 bieden wij ook blended learning aan. Blended learning is een combinatie van gewone lessen  van een docent met e-learning, d.w.z. een gedeelte online. U krijgt toegang tot ons online-gedeelte, waarin spreek-, luister-, schrijf- of grammaticaoefeningen staan over de stof die in de lessen behandeld is. 

 

 

Werkwijze

Bij een aanvraag houdt onze docent een intakegesprek met een korte test, om uw niveau en wensen te bepalen. Rekening houdend met doel, wensen, behoeften en al aanwezige kennis sturen wij u een op maat gemaakte offerte. Na goedkeuring stelt de docent een programma samen. Taaltrainingen aan medewerkers vinden bijna altijd in company plaats; daarmee besparen we de cursisten reisduur. Wij geven zowel korte, intensieve  als langere taaltrainingen.

Nederlands als tweede taal (NT2)

Bij ons kunt u Nederlands als tweede taal volgen op elk niveau. Wil uw medewerker of collega inburgeren, maar niet in een groep? Wij bieden individuele begeleiding bij inburgering voor expats uit niet-Europese landen. Ook kunnen we u voorbereiden op het Staatsexamen NT2 niveau I of II.  Daarnaast bieden wij Nederlands op de werkvloer voor kleine groepjes aan

Spreekt u al redelijk tot goed Nederlands, maar zou u iets sneller willen reageren tijdens vergaderingen, of uw collega's nét iets beter begrijpen? Dan is onze cursus NT2 op hoog niveau geknipt voor u! De nadruk ligt op schrijf-  en spreekvaardigheid: we werken aan uitspraak, woordenschat en grammatica aan de hand van uw zakelijke correspondentie en we oefenen gesprekken op de werkvloer in rollenspellen. Telefoongesprekken voeren, rapporteren, de taal van vergaderingen of algemeen Zakelijk Nederlands: het kan allemaal.

Opfriscursus Nederlandse grammatica

In 4 lessen van 1,5 uur leert u hoe alles ook alweer in elkaar zit en wat er veranderd is aan de Nederlandse spelling. Is het factuur of faktuur? Waarom is het zonnebrand zonder tussen-n, maar wel pannenkoek? Wanneer gebruik je nou ‘dt’ en waarom is het welgeprobeerd, maar niet gewerkd?

Zakelijk Engels, Duits of Frans

Een taaltraining Engels, Duits of Frans speciaal gericht op uw wensen en niveau met een goed eindresultaat. Heeft u al voorkennis en wilt u een hoger (zakelijk) taalniveau Engels? Of bent u beginner en wilt u uw Duitse zakenpartner of Franse collega beter leren begrijpen? Alles is mogelijk: u kunt bij Alpha Talen een taalcursus volgen die voldoet aan uw behoeften en doelstellingen.

Tarieven

Wij maken trainingen op maat, afgestemd op het niveau en de wensen van de cursist, van niveau A1 tot en met  C2 (volgens het Europees Referentiekader). We gebruiken de volgende tarieven voor  NT2, Engels, Frans of Duits, individueel of groepen van 2 personen, 3-5 personen of 6-8 personen.

Docenten

Onze docenten zijn bijna allemaal native speakers, met een uitgebreide kennis in het overbrengen van hun taal en ervaring. Ons team doceert in het Engels, Nederlands, Frans, Duits of een andere taal. Ze geven de cursisten nét dat zetje om de vreemde taal met zelfvertrouwen te gebruiken.