Tolkdiensten

Meer duidelijkheid tijdens uw internationale conferenties, onderhandelingen, bedrijfsbezoeken: dat is het grote voordeel van tolken die ter plekke beschikbaar zijn om de communicatie vlekkeloos te laten verlopen. Een tolk vertaalt de toespraak, het gesprek, de vergadering of interview voor diegene die de taal van de spreker niet machtig is.  De tolkdiensten zijn ook overgenomen door LinQuake. Zie LinQuake of mail naar info@linquake.nl. Er bestaan verschillende soorten tolken, die we hieronder even kort toelichten.

Gerechtstolk

Gerechtstolken zijn beëdigde tolken die in de rechtbank of bij de notaris aanwezig zijn om te tolken, bijvoorbeeld tijdens rechtszittingen en notariële overdrachten.

Lees meer over onze gerechtstolken.

Simultaantolk

Een simultaantolk vertaalt terwijl een spreker aan het woord is. Op congressen gebeurt dit vanuit een cabine. Bij een beperkt aantal toehoorders kan voor een fluisterset worden gekozen, een microfoon met koptelefoons, waardoor de vertaling die de tolk inspreekt hoorbaar is, zonder dat de spreker gestoord wordt. Er wordt dan gewerkt met een mobiele installatie.

Consecutieftolk

In dit geval vertaalt de tolk delen van het gesprek terwijl de spreker even pauzeert in zijn verhaal. De consecutieftolk wordt ingezet bij presentaties met meerdere toehoorders en werkt zonder apparatuur.

Gesprekstolk

De tolk vertaalt zin na zin het gesprek vanuit de taal van spreker A naar de taal van spreker B en vice versa. Wij zetten onze gesprekstolken regelmatig in om te tolken bij onderhandelingen, beurzen en bedrijfsbezoeken. Een gesprekstolk werkt zonder apparatuur.

Congrestolken

Tolken kunnen ook ingezet worden tijdens een congres. LinQuake heeft een uitgebreid netwerk van erkende en ervaren congrestolken, waarmee onze klanten verzekerd zijn van een optimaal communicatieresultaat tijdens hun bijeenkomst. Of dat nou een internationale vergadering, training, evenement of congres is. 

Lees hier meer over onze congrestolken.