Congrestolken

Congrestolken

Alpha talen heeft een uitgebreid netwerk van erkende en ervaren congrestolken, waarmee onze klanten verzekerd zijn van een optimaal communicatieresultaat tijdens hun bijeenkomst. Of dat nou een internationale vergadering, training, evenement of congres is.  Want onze congrestolken hebben een uitstekende taalbeheersing, grote vakkennis en houden rekening met cultuurverschillen bij het tolken.

Apparatuur van congrestolken

Bij grote congressen in een grote ruimte en met veel anderstalige gasten werken onze tolken doorgaans vanuit tolkencabines met de daarbij horende geluidsapparatuur.

Bij een kleine groep anderstalige gasten is het ook mogelijk om mobiele tolkensets, de zogenaamde fluistersets, gebruiken.

En wanneer het gaat om slechts enkele anderstalige gasten, dan is er nog de mogelijkheid om per gast een fluistertolk in te zetten. Deze tolk blijft bij de aan hem of haar toegewezen gast en fluistert letterlijk de vertaling in diens oor.

Congrestolken van Alpha Talen in actie

Alpha Talen leverde vorig jaar verschillende congrestolken bij een bijeenkomst van het Internationaal Strafhof; tijdens een internationale training in Den Haag waren twee tolken, Engels-Russisch en Russisch-Engels voor ons aan het werk.

De training werd in het Engels gegeven aan Russische deelnemers: er moest dus simultaan worden getolkt naar het Russisch. Na afloop was er voor de Russische cursisten een gelegenheid tot vragen stellen; daarom was het belangrijk dat de tolken beide kanten op konden tolken.

Tot slot werken onze tolken regelmatig bij een grote vervoerder, bij vergaderingen waar een Engelstalige CEO aanwezig is.

Interesse? Bel nu voor het maken van een afspraak voor de intake of vul het formulier in.

Bel 071-5130395