Lesmateriaal NT2

Bij Alpha Talen houden we ons niet alleen bezig met taaltrainingen, maar ook met de ontwikkeling van lesmateriaal. 

NT2-lesmateriaal

Alle taaldocenten hebben weleens het gevoel dat de door hen gebruikte lesmethode alleen niet volstaat. Dan gebruik je eens wat uit een ander boek, waar wél de juiste oefening in staat of je laat eens een liedje horen of vertelt iets extra's over het land van de doeltaal. Voor het Frans, Engels, Duits en Italiaans zijn er veel bronnenboeken op de markt. Dit zijn boeken waarin materiaal staat, waarbij grammatica of woordenschat of spreekvaardigheid op een andere wijze geoefend kan worden. Denk hierbij aan bordspelletjes met opdrachten, memory voor vocabulaire, opdrachtkaartjes, etc. Voor Nt2 is er op dit gebied weinig op de markt. De laatste jaren zie je wel steeds meer spelletjes en plaatsjes in de handleidingen bij bestaande methodes, ideeën voor verschillende werkvormen en ook wel websites waar docenten materiaal kunnen down- of uploaden.   

 

Redactiewerkzaamheden

Het is ook mogelijk uw teksten door Alpha Talen te laten corrigeren en redigeren. Soms is dat niet genoeg en is compleet herschrijven nodig. Ook kunnen wij webteksten geschikter maken voor internet: bondigheid is belangrijk om de ongeduldige lezer op internet geboeid te houden. Oo kunnen wij uw teksten aanpassen om deze beter aan te laten sluiten op uw doelgroep.

DTP

Heeft u net als veel van onze klanten wel eens documenten die niet de gewenste opmaak hebben en lastig aan te passen zijn? Bijvoorbeeld een pdf, waarin de tekst niet goed kan worden aangepast? Dat kan problemen opleveren als het document vaker gebruikt of aangepast moet worden. Alpha Talen neemt u dit probleem uit handen en biedt DTP (desktop publishing) aan; het bewerken en opmaken van documenten. Op die  manier kunt u uw documenten op iedere gewenste manier laten opmaken en heeft u er geen omkijken naar. Wel zo handig!

Stuur een e-mail