Taaltrainingen NT2 voor expats

Wilt u nu toch eens met de buren een praatje maken of bij de gemeente in het Nederlands een paspoort kunnen aanvragen? Vindt u het ook zo vervelend dat Nederlanders altijd op Engels overschakelen, omdat u daardoor niet de kans krijgt om uw Nederlands te verbeteren? 

Precies de cursus Nederlands die u nodig heeft

Bij Alpha Talen kunt u uw taalkennis van het Nederlands zeker verbeteren! U kunt bij ons taalcursussen Nederlands als tweede taal (NT2)  volgen op alle niveaus. Voor de zakelijke markt bieden wij cursussen op maat. Al enige kennis van het Nederlands? Wij nemen een intake af en bepalen zo wat u nodig heeft om een hoger niveau te bereiken. Daarna volgt een vrijblijvende offerte.

Veelzijdig in de Nederlandse taal

Taal is het belangrijkste communicatiemiddel: al werkt u misschien in een internationale omgeving, het blijft handig om u te kunnen redden in het Nederlands. Bestellen in restaurants of de menukaart kunnen begrijpen, met de ouders van vriendjes van je kinderen een gesprekje voeren, op het voetbalveld of bij basketbal: overal om je heen hoor je Nederlands.

Gespecialiseerde cursussen Nederlands

Alpha Talen geeft cursussen Nederlands op alle niveaus. In het algemeen adviseren wij voor de niveaus A1-A2-B1, voor beginnende sprekers, 30 lesuren. Deze bestaan uit 15 lessen van 2 uur, of 20 lessen van 1,5 uur. De lessen vinden wekelijks plaats. Omdat onze docenten flexibel zijn, kunt u in onderling overleg bepalen wanneer u de les wilt volgen. Hieronder valt ook Inburgering voor expats of Staatsexamen NT2 programma I.

Voor niveau B2-C1-C2, voor meer gevorderde tot zeer vaardige sprekers, adviseren wij 16 tot 24 lesuren. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw doelstellingen, en u kunt tijdens ons intakegesprek aangeven of u denkt behoefte te hebben aan meer of minder lesuren. Wij kunnen u ook helpen bij het voorbereiden op Staatsexamen NT2 programma II, Zakelijk Schrijven, Zakelijke Spreekvaardigheid, etc.

 

Precies wat u nodig heeft

Bij Alpha Talen kunt u zich voorbereiden op staatsexamen NT2 programma I en II. Programma I is gericht op mensen die MBO-niveau hebben, terwijl programma II gericht is op hoogopgeleiden die een universitaire studie willen doen of werk zoeken op dat niveau. In beide gevallen worden de volgende vaardigheden geëxamineerd:

  • spreken
  • luisteren
  • lezen
  • luisteren

Door voor u een op maat gemaakt programma samen te stellen zorgen wij ervoor dat u optimaal profiteert van de cursus Nederlands.

De voordelen van de cursussen Nederlands van Alpha Talen

Wij bieden veel voordelen, zodat u optimaal profijt hebt van een cursus bij Alpha Talen. Zo geven wij de taaltraining in kleine groepjes of zelfs individueel, waardoor alle deelnemers veel aandacht krijgen. Dankzij onze flexibele trainers vindt de training altijd plaats wanneer u daar tijd voor heeft en op locatie. Verder hebben wij alleen docenten in dienst die native speakers zijn, of van hetzelfde niveau.

Neem contact op

Interesse? Bel nu voor het maken van een afspraak voor de intake of vul het formulier in.

Bel 071-5130395