NT2

Op zoek naar een cursus Nederlands als tweede taal? Bij ons kan dit zowel individueel als in een groep en op alle niveaus. Wij hebben veel ervaring in taaltrainingen op hoger niveau, nl. B2 of C1.  De ene cursist wil beter leren schrijven, de andere heeft moeite met de uitspraak en weer een ander durft niets te zeggen, maar weet eigenlijk wel veel. Daarom bieden wij taaltrainingen NT2 op maat!

 

Cursussen Nederlands als tweede taal (NT2)

Zowel individuele als groepscursussen NT2 op maat. In-company of online op flexibele tijden. We zijn gespecialiseerd in de hogere niveaus.

  • Nederlands als tweede taal vanaf niveau A2/ B1/ B2/ C1
  • Staatsexamentraining NT2 programma I en II
  • Examentraining CNavT C1
  • Zakelijke conversatie NT2 B1 /B2 / C1
  • NT1: Nederlands voor Nederlanders

Inhoud cursussen

Onze cursussen zijn op maat, d.w.z. dat wij u een cursus bieden op uw niveau en aangepast aan uw wensen en doelen. Wilt u beter Nederlands spreken? Bent u beginner? Heeft u Nederlands nodig op het werk? Heeft u al Staatsexamen gedaan en wilt u toch nog verder leren? Alles is mogelijk.
Soorten cursussen:

Beginner (0>A1)

Dit is een algemene cursus, waarin u de basis van het Nederlands leert in spreek, lees- en luistervaardigheid.

Licht gevorderd (A1>A2)

u gaat verder met de basis. Op A2-niveau kunt u ook inburgeringsexamen doen.

Halfgevorderd (A2>B1)

u leert spontaan te reageren in gesprekken, samenhangende teksten te schrijven en krijgt een redelijk uitgebreide woordenschat. Ook kunt u zich specifiek gaan richten op spreekvaardigheid, zakelijk taalgebruik of het Staatsexamen NT2 programma 1.

Gevorderd (B1>B2)

de focus kan liggen op voorbereiding op het Staatsexamen NT2 Programma 2, complexere grammaticale constructies, zakelijk Nederlands, zakelijke e-mails schrijven,etc.

Vergevorderd (B2+>C1)

de inhoud is afhankelijk van uw doel. Uitdrukkingen, reflexieve werkwoorden met vaste preposities, vergadertaal, zakelijke teksten schrijven, rapporten verbeteren, etc.

Inburgering voor expats

Geen tijd om naar een groepscursus in de avond te gaan? Onze docenten komen naar u toe, waar u de cursus ook maar wilt doen. Het inburgeringsexamen/ Staatsexamen I of II of gewoon een niveau hoger. Ook helpen wij bij ONA (portfolio) en KNS.

Nederlands op de werkvloer

Hebt u medewerkers die al jaren in Nederland wonen maar nog erg slecht Nederlands spreken? Of begrijpen uw medewerkers bepaalde instructies niet, waardoor de veiligheid afneemt? Vraag dan een cursus Nederlands op de werkvloer aan. Wij helpen uw medewerkers om het Nederlands dat voor uw bedrijf van belang is te leren begrijpen en spreken.

Expertise in B1/B2/C1

Onze expertise ligt vooral in de cursussen op hoger niveau, die van B1, B2 en C1 met focus op de aspecten waar u problemen mee heeft. Dan is een individuele cursus de beste oplossing, omdat we zo geen tijd verliezen met dingen die u al weet!

Online cursussen

 

 

NT2 voor halfgevorderden

NT2 voor gevorderden

Enkele referenties