Werkwijze

Wilt u op een effectieve manier het zakelijk Engels, Duits of Frans van uw medewerkers verbeteren? Wij geven al 30 jaar zakelijke taaltrainingen op maat bij bedrijven in het hele land. Sinds kort bieden wij ook blended learning aan: een combinatie van gewone lessen  van een docent met e-learning. U krijgt toegang tot online spreek-, luister-, schrijf- of grammaticaoefeningen over de stof die in de lessen behandeld is.

Atijd maatwerk

Bij Alpha Talen zijn de taaltrainingen altijd op maat. Wij stellen uw wensen en niveau centraal om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

Heeft u of uw medewerker al voorkennis en wilt u een hoger (zakelijk) taalniveau? Of bent u beginner en wilt u uw zakenpartner of collega beter leren begrijpen?

Bij Alpha Talen volgt u of uw medewerker een taalcursus die voldoet aan uw behoeften en doelstellingen. Zowel de duur, planning als inhoud van deze training passen wij aan u aan.

Werkwijze

Bij een aanvraag houdt onze docent een intakegesprek met een korte test, om uw niveau en wensen te bepalen. Rekening houdend met doel, wensen, behoeften en al aanwezige kennis sturen wij u een op maat gemaakte offerte. Na goedkeuring stelt de docent een programma samen. Taaltrainingen aan medewerkers vinden bijna altijd in-company plaats; daarmee besparen we onze cursisten reistijd. Wij geven zowel korte, intensieve  als langere taaltrainingen. Onze tarieven voor 2020 vindt u hier.

business english course in company

Docenten

Onze docenten zijn bijna allemaal native speakers, met een uitgebreide kennis in het overbrengen van hun taal en ervaring. Ons team doceert in het Engels, Nederlands, Frans, Duits of een andere taal. Ze geven u nét dat zetje om de vreemde taal met zelfvertrouwen te gebruiken, zodat u uw talenkennis direct kunt toepassen op de werkvloer.

 

Intakes en niveaubepaling ERK

Onze intakes kunnen zowel telefonisch als in persoon plaatsvinden. De docent voert een gesprek van 10-20 minuten met de geïnteresseerde(n) en neemt een schriftelijke toets af. Op basis daarvan bepaalt de docent het niveau van de cursist. Het niveau waarop iemand een taal beheerst, kan variëren van beginner tot moedertaalspreker. Hier is een Europese standaard voor, het Europees Referentiekader, ook wel ERK genoemd. Een beginner heeft niveau 0, een moedertaalspreker C2. De tussenliggene niveaus zijn A1 en A2, B1 en B2, C1 en C2. Zie hier een globale beschrijving van de ERK-niveaus.

Nederlands voor Nederlanders: NT1

Bij Nederlands voor Nederlanders draait het om schrijven, spelling en grammatica. De cursus is zeer geschikt voor reeds gevorderden op B2 of C1 niveau, die in Nederland wonen, maar van oorsprong een andere taal spreken en beter Nederlands willen leren spreken en schrijven. Ook Nederlanders die de nieuwe spellingsregels nog niet goed beheersen of moeite hebben met d’s en t’s hebben baat bij deze training. Een opfriscursus Nederlandse grammatica behoort ook tot de mogelijkheden: hierbij leert u in 4 lessen van 1,5 uur hoe alles ook alweer in elkaar zit en wat er veranderd is aan de Nederlandse spelling.

Enkele referenties