Taalcursus particulieren

WIj bieden ook taaltrainingen NT2 op maat voor particulieren. Dit zijn vaak indnividuele lessen gericht op het behalen van een examen, bijv. inburgering, staatstexamen I of II voor naturalisatie of als toelating voor een mbo- of hbo-opleiding. Tijdens de lessen focussen we op de punten die nog verbeterd moeten worden, bijv. spreek- of juist schrijfvaardigheid, grammatica of spelling. Ook voor B2+.

Atijd maatwerk

Bij Alpha Talen zijn de taaltrainingen altijd op maat. Wij stellen uw wensen en niveau centraal om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

Heeft u al voorkennis en wilt u een hoger (zakelijk) taalniveau? Of bent u beginner en wilt u de mensen in uw omgeving beter leren begrijpen?

Bij Alpha Talen volgt u een taalcursus die voldoet aan uw behoeften en doelstellingen. Zowel de duur, planning als inhoud van deze training passen wij aan u aan.

 Werkwijze

Bij een aanvraag houdt onze docent een intakegesprek met een korte test, om uw niveau en wensen te bepalen. Rekening houdend met doel, wensen, behoeften en al aanwezige kennis bepalen we het aantal uren dat nodig is om dit te bereiken. 

business english course in company

   Tarieven

Het tarief voor een individuele taaltraining bij ons op kantoor is € 75. Voor 2 deelnemers betaalt u € 40 en bij 3 € 30 per persoon. Daarvoor krijgt u veel aandacht en precies dat wat u nodig heeft.

 

Intakes en niveaubepaling ERK

Onze intakes kunnen zowel telefonisch als in persoon plaatsvinden. De docent voert een gesprek van 10-20 minuten met de geïnteresseerde(n) en neemt een schriftelijke toets af. Op basis daarvan bepaalt de docent het niveau van de cursist. Het niveau waarop iemand een taal beheerst, kan variëren van beginner tot moedertaalspreker. Hier is een Europese standaard voor, het Europees Referentiekader, ook wel ERK genoemd. Een beginner heeft niveau 0, een moedertaalspreker C2. De tussenliggende niveaus zijn A1 en A2, B1 en B2, C1 en C2. Zie hier een globale beschrijving van de ERK-niveaus.

Nederlands voor Nederlanders: NT1

Bij Nederlands voor Nederlanders draait het om schrijven, spelling en grammatica. De cursus is zeer geschikt voor reeds gevorderden op B2 of C1 niveau, die in Nederland wonen, maar van oorsprong een andere taal spreken en beter Nederlands willen leren spreken en schrijven. Ook Nederlanders die de nieuwe spellingsregels nog niet goed beheersen of moeite hebben met d’s en t’s hebben baat bij deze training. Een opfriscursus Nederlandse grammatica behoort ook tot de mogelijkheden: hierbij leert u in 4 lessen van 1,5 uur hoe alles ook alweer in elkaar zit en wat er veranderd is aan de Nederlandse spelling.

Enkele referenties